Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Almás-fahéjas virág

Almás-fahéjas virág
Töltelék: Az almákat megmossuk és almaszeletelővel felvágjuk őket (héjastul). A barnacukrot és a fahéjat összekeverjük, majd az almadarabokat beforgatjuk. A cukros almagerezdeket fogjuk beletölteni a tésztadarabokba. Tészta: Egy tálba mérjük be a lisztet, sót, cukrot és a vajat. Gyúrjuk össze, majd a tejben keverjük el az élesztőt és adjuk hozzá a lisztes keverékhez. Ezután dagasszunk tésztát belőle, és ha megvan, lefóliázva tegyük hűtőbe fél órára. Pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát kb. fél centiméter vastagságúra, egy kör alakú formával szaggassunk ki a tésztából annyi kört, ahány almadarabunk van. Ezekbe a tésztadarabokba töltsünk bele a cukros almadarabokat és csomagoljuk be a tésztával. Egy 28-32 cm csatos tortaformát kivajazunk vagy sütőpapírral bélelünk. Ebbe helyezzük be a becsomagolt, szirom formájú töltött tésztáinkat úgy, hogy virágot formáljunk belőlük. A tortaformában kelesszük egy órát, majd sütés előtt felvert tojással megkenjük. Végül kb. 25 perc alatt, 180-200 fokon készre sütjük.
Elkészítés lépései: 
Almás-fahéjas virág elkészítésének 1. lépése
1
Almás-fahéjas virág elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
25 perc
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tészta:
  • 270 ml tej
  • 20 g Budafoki élesztő
  • 50 g cukor
  • 10 g só
  • 50 g vaj
  • 500 g liszt
  • 28-32 cm csatos tortaforma kivajazva vagy sütőpapírral bélelve.
  • Töltelék:
  • 5 db savanykás alma
  • 50 g barnacukor
  • 1 mokkás kanál fahéj