Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Almás táska

Almás táska
Töltelékhez: reszelt alma, fahéj, cukor, reszelt babapiskóta A tésztát bedagasztjuk, duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepére almástölteléket teszünk (kb. 1 kanál), a tészta széleit behajtogatjuk, tepsibe helyezzük. A tésztát lekenjük egész felvert tojással, ismét kelesztjük (kb. 20percig). Sütés: 180° 15-20 p. (sütő függő!) A töltelék készülhet nyers, vagy előzőleg lereszelt, cukorral és fahéjjal összefőzött almából, esetleg almadzsem. #süssotthon
Elkészítés lépései: 
Almás táska  elkészítésének 1. lépése
1
Elkészülési idő: 
15-20 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 500 g liszt
  • 25 g Budafoki élesztő
  • 5 g só
  • 50 g cukor
  • 25 gsertészsír
  • 1 tojás
  • 2 dl tej (amennyiben a dagasztásnál keményebbnek ítéljük a tésztát, hozzáadhatunk még tejet).
  • alma
  • fahéj
  • babapiskóta