Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Angol muffin

Angol muffin
Minden összetevőt mérjünk egy edénybe, majd dagasszunk tésztát. A kész, csomómentes, sima tésztánkat letakarva érleljük fél órán keresztül. Osszuk 80 grammos darabokra és gömbölyítsük fel. Újabb 10 perc pihentetés után egyenként nyomkodjuk bele a tésztagolyók alját és tetejét is búzadarába, hogy ráragadjanak a daraszemcsék. A kissé lapított, darás tésztákat sütőpapíron, letakarva kelesszük nagyjából 40 percet. Teflonos serpenyőben süssük meg alacsony hőmérsékleten, 2 percenként megfordítva a tésztákat. A sütés kicsit időigényes, nagyjából 15-20 perc. Gyorsabban elkészülnek és szebbek is a muffinok, ha sütés közben lefedjük a serpenyőt.
Elkészítés lépései: 
Angol muffin elkészítésének 1. lépése
1
Angol muffin elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
15-20 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tésztához:
  • 20 g Budafoki élesztő
  • 450 g liszt
  • 50 g búzadara
  • 5,5 dl víz
  • 10 g só
  • 15 g cukor
  • 25 g vaj
  • Felületre: Búzadara