Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Baracklekváros almás lepény

Baracklekváros almás lepény
1. A tésztához való anyagokból és a reszelt citrom héjából homogén tésztát dagasztunk, majd meleg helyen 20 percig pihentetjük. 2. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, negyedekbe vágjuk és citromos vízbe áztatjuk, hogy ne barnuljanak meg a levegőn. 3. A tésztát félujjnyi vastagságúra és tepsinagyságúra nyújtjuk, majd megszórjuk a szeletelt mandulával. 4. A negyed almákat szorosan egymás mellé a tésztára rakjuk és meleg helyen 1 órán át kelesztjük. 5. Kelesztés után 220 ℃-os sütőben 25-30 percig sütjük. 6. Amíg sül, addig a baracklekvárt vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben folyékonnyá olvasztjuk. A még forró süteményt megkenjük vele és így hagyjuk kihűlni. 7. Kihülés után felszeleteljük és tálaljuk.
Elkészülési idő: 
2 óra 20 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 500 g finomliszt
  • 10 g só
  • 50 g margarin
  • 50 g cukor
  • 1 db egész tojás
  • 250 g langyos tej
  • 150 g baracklekvár
  • 50 g hámozott, szeletelt mandula
  • 1 db citrom reszelt héja