Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Bőségszaru

Bőségszaru
A lisztet, sót és cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az élesztőt. Villával keverjük el a masszát, amíg a liszt az összes vizet fel nem veszi. Ezután adjuk hozzá az olívaolajat és dagasszuk simára a tésztát. Ha kész, letakarva hagyjuk pihenni félórát. Nyújtófával nyújtsuk el vékony, kb. fél centi vastag, nagyjából négyzet alakú lappá, majd vágjuk fel másfél centi széles csíkokra. A tésztacsíkokat tekerjük fel az előzőleg olajjal megkent sütőtölcsérre, majd tegyük sütőpapíron sütőlemezre, vagy tepsibe. Hagyjuk megkelni kb. 30-40 percig. Kenjük le felvert tojással és szórjuk meg szezámmaggal. Süssük 220 C-on kb. 12-15 percig sütőtől függően. Tipp: Ha nincs otthon sütőtölcsér, csinálhatunk négyzetalakú papírtányérból, amire alufóliát tekerünk.
Elkészítés lépései: 
Bőségszaru elkészítésének 1. lépése
1
Bőségszaru elkészítésének 2. lépése
2
Bőségszaru elkészítésének 3. lépése
3
Elkészülési idő: 
12-15 perc
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • Liszt: 250g
  • Víz: 1,5dl
  • Só: 5g
  • Cukor: 5g
  • Olívaolaj: 1 evőkanál
  • Tojás kenéshez, szezámmag