Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Burgonyás kenyér

Burgonyás kenyér
A tészta összes hozzávalóját addig gyúrjuk, amíg egy sima tésztát kapunk, majd kb. 1 órát letakarva kelni hagyjuk. Ezután még egyszer alaposan átgyúrjuk, és egy 21x11 cm-es kizsírozott kenyérsütő formába helyezzük. Sütés előtt még egyszer 30 percre kelni hagyjuk, majd 170°C-os sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. A kész kenyeret hűlni hagyjuk.
Elkészítés lépései: 
Burgonyás kenyér elkészítésének 1. lépése
1
Elkészülési idő: 
30-40 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 120 g tej
  • 200 g olaj
  • 1 tojás
  • 320 g liszt
  • 75 g burgonyapüré
  • 8 g só
  • 25 g cukor
  • 20 g aprított hagyma
  • ½ kocka Budafoki élesztő