Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Cipó leveshez

Cipó leveshez
A tészta összes hozzávalóját addig dagasztjuk, amíg egy sima tésztát kapunk, majd kb. 1 órát letakarva kelni hagyjuk. Ezután a tésztát harmadoljuk és gömbölyítjük. A tésztadarabokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 220°C-on 20-30 perc alatt megsütjük. A sütési idő első 10 percében megkenjünk a cipókat hideg vízzel, hogy a héja ropogós legyen. A kész cipókat rácsra helyezzük hűlni. Mikor kihűltek levágunk belőlük egy vékony fedőt és a kiszedjük a kenyérbelet a cipóból.
Elkészítés lépései: 
Cipó leveshez elkészítésének 1. lépése
1
Elkészülési idő: 
kb. 2 óra
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tészta három darabhoz:
  • 260 g víz
  • 400 g liszt
  • 1 tk. só
  • 1.5 tk. cukor
  • 35 g kukoricaliszt
  • ½ kocka Budafoki élesztő