Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Cruffin

Cruffin
Videó: 
A tészta hozzávalóiból csomómentes tésztát gyúrunk, majd kb. egy órát kelni hagyjuk. A tésztát egy enyhén lisztezett munkafelületen harmadoljuk. Minden harmadot téglalap alakúra (kb. 40x15 cm) nyújtunk és megkenjük 50g olvasztott vajjal és cukorral megszórjuk. Ezután hosszábban feltekerjük és kettévágjuk. Minden fél tésztarészt a vágási oldalával felfelé feltekerünk és kizsírozott muffinformába helyezünk. A cruffinokat további 30 percig kelni hagyjuk. Végül 180°C-os sütőben légkeveréssel kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Végső lépésként elkészítjük a vaníliakrémet, majd a gyümölcsökkel együtt a kihűlt cruffinokra tesszük.
Elkészítés lépései: 
Cruffin elkészítésének 1. lépése
1
Cruffin elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
25-30 perc
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tészta hat darabhoz:
  • 300 g liszt (BL-55)
  • ½ kocka Budafoki élesztő
  • 45 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 g só
  • 175 ml tej
  • 200 g vaj
  • vaníliakrém és gyümölcsök a díszítéshez