Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Császárkalács

Császárkalács
Videó: 
A kimért anyagokat egy tálba vagy háztartási dagasztó gépbe öntjük és egyenletes sima tésztát dagasztunk. A kész tésztát 5 percig pihentetjük majd pihentetés után 14 db egyforma súlyú tésztadarabokat porciózunk. Osztás után szivar alakú tésztarudakat formázunk. Az így kapott tésztarudakat megfonjuk és egymásra helyezzük. A kész kalácsot sütőpapírral letakart tepsiben kb. 50-60 percig kelesztjük. Kelesztés után a kalácsunkat egyenletesen lekenjük tojással. Sütés: 180-190 °C-on 25-35 percig.
Elkészítés lépései: 
Császárkalács elkészítésének 1. lépése
1
Császárkalács elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
25-35 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 1 kg búzaliszt
  • 50 g Budafoki élesztő
  • 1 g só
  • 100 g cukor
  • 3 tasak vaníliás cukor
  • 150 g vaj vagy margarin
  • 4 db tojás sárgája és 1 db egész tojás a felület kenésére
  • Citromhéj: tetszés szerint
  • 4,5 dl tej vagy víz