Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Csokis-narancsos kalács

Csokis-narancsos kalács
Videó: 
A hozzávalókat összekeverjük és tésztát dagasztunk belőle. 2 részre választjuk a tésztát, majd 1-1 gombócot gyúrunk belőle. 30 percig letakarva pihentetjük. Elkészítjük a tölteléket: vízgőz fölött megolvasztjuk az összekevert hozzávalókat. Ha nagyon híg lesz, kakaóporral tudjuk sűríteni, ha viszont nagyon sűrű, vajjal hígíthatjuk. Mind a 2 tésztát téglalapformájúra nyújtjuk és egyenletesen elkenjük a tölteléket. Feltekerjük a tésztánkat, majd középen kettévágjuk, így 4 tésztadarabot kapunk. Megfonjuk a kalácsot. Kivajazott, hőálló edénybe helyezzük, kb. 1 órát kelesztjük. Kelesztés után egy egész tojással lekenjük. Előmelegített sütőben 180-200 fokon
Elkészítés lépései: 
1
2
Csokis-narancsos kalács elkészítésének 1. lépése
3
Elkészülési idő: 
30-35 perc
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tészta:
  • 500 g finomliszt
  • 25 g friss Budafoki élesztő
  • 5 g só
  • 50 g vaj
  • 1 narancs leve és reszelt héja
  • 1,5-2 dl tej
  • 2 tojás
  • Töltelék:
  • 200 g étcsoki
  • 50 g vaj
  • ízlés szerint rumaroma
  • facsart narancslé (1-2 evőkanál)