Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Cukros mandulás süti

Cukros mandulás süti
A hozzávalókat összekeverjük és tésztát dagasztunk belőle. Kb. 60x40 cm-es téglalapra nyújtjuk, majd kivajazott tepsibe helyezzük. Kb. 45 percig kelesztjük. Fakanál végével benyomkodjuk a tésztánkat és gazdagon leöntjük olvasztott vajjal. 15 percre a 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd mikor már háromnegyedig megsült, kivesszük a sütőből, újból átkenjük olvasztott vajjal, végül bőven megszórjuk szeletelt mandulával és ízlés szerint cukorral. Visszarakjuk a sütőbe még 5 percre, hogy készre süljön.
Elkészítés lépései: 
Cukros mandulás süti elkészítésének 1. lépése
1
Elkészülési idő: 
kb 1 óra 5 perc
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tésztához:
  • 800 g finomliszt
  • 40 g friss Budafoki élesztő
  • 16 g só
  • 80 g cukor
  • 10 g vaníliás cukor (1 csomag)
  • 100 g vaj
  • 4,5-5 dl tej
  • Töltelék:
  • 100 g olvasztott vaj
  • szeletelt mandula ízlés szerint
  • kristály- vagy porcukor ízlés szerint