Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Édes kelt tészta

Édes kelt tészta
Videó: 
Első mozzanatként minden anyagot kimérünk. Ezután kovászt készítünk: a langyos tej egy kis részében elkeverjük az élesztőt, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy csomómentesre tudjuk keverni egy habverő segítségével. A tetejét meghintjük liszttel és meleg helyen kelni hagyjuk körülbelül 30 percet. Ezt követően a maradék lisztet, tejet, cukrot, sót, zsiradékot és a tojást beletesszük egy tálba vagy a robotgép- edényébe és addig gyúrjuk, míg egy sima tésztát nem kapunk. A dagasztás kb. 8-10 percet, kézi dagasztás esetén 15-20 percet is igénybe vehet. Fontos, hogy a vaj vagy margarin puha legyen, mert akkor lehet jól elkeverni a tésztában. Mikor kész a tésztánk, kitesszük deszkára és felgömbölyítjük, így hagyjuk érni kb. 20-30 percet.
Elkészítés lépései: 
Édes kelt tészta elkészítésének 1. lépése
1
Elkészülési idő: 
Kb. 1,5 óra
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: