Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Édes mandulás-citromos csiga málnával

Édes mandulás-citromos csiga málnával
Videó: 
A tésztához az összes hozzávalót összekeverjük, addig, amíg egy homogén, rugalmas masszát kapunk. A tésztát letakarva kb. 40 percig kelni hagyjuk, majd lisztezett felületen kb. 40x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, és megkenjük az olvasztott vajjal. A cukrot és a reszelt citromhéjat eloszlatjuk a tésztán, ezután pedig megkenjük a marcipánnal. A tésztát félbehajtjuk, és egy éles késsel csíkokat vágunk belőle. A tésztacsíkokból csigákat formázunk, és kizsírozott tepsiben szorosan egymás mellé helyezzük őket. Kb. 30 percig ismét kelni hagyjuk őket, majd 180°C-os sütőben 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk őket kihűlni, majd a mázat bőkezűen eloszlatjuk rajtuk és málnával díszítjük.
Elkészítés lépései: 
Édes mandulás-citromos csiga málnával elkészítésének 1. lépése
1
Édes mandulás-citromos csiga málnával elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
18-20 perc
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tészta:
  • 490 g liszt
  • 1 kocka Budafoki élesztő
  • 48 g cukor
  • 4 g só
  • 240 ml tej
  • 56 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 1 tojás (szobahőmérsékletű)
  • Töltelék:
  • 14 g olvasztott vaj
  • 48 g cukor
  • 112 g marcipán
  • egy citrom reszelt héja
  • Máz:
  • 120 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 14 g olvasztott vaj
  • 2 evőkanál tej
  • egy kis citromlé
  • egy citrom reszelt héja
  • néhány csepp mandulakivonat