Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Epres könnycsepp

Epres könnycsepp
A hozzávalókból homogén tésztát készítünk, alaposan eldolgozzuk. Letakarva 15 percig pihentetjük. 8 dkg-os tészta gombócokat mérünk ki. Minden egyes gombócot középen egyenletesen szétválasztunk, majd szivar alakúra nyújtunk. Két-két tésztadarabot egymással keresztbe helyezünk, csavart fonással összefonjuk, az összefonott tésztát a közepénél ketté hajtjuk. A végeket két ujjunkkal összecsípjük úgy, hogy a kapott tészta csepp alakú legyen. A tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd körülbelül 40 percig kelesztjük. A túrós töltelékhez a hozzávalókat botmixerrel krémmé keverjük. Minden tésztadarab közepébe az ujjunkkal mélyedést nyomunk, majd a tésztát egy felvert tojással lekenjük. Ezután a túrókrémet nyomzsákból beletöltjük a mélyedésekbe. Édes morzsával megszórjuk. 230 °C-os sütőben 12 percig sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a hideg pudingot, amit nyomózsákból rátöltünk a túró tetejére. Ezután eperrel díszítjük, illetve édes morzsával enyhén megszórjuk.
Elkészítés lépései: 
Epres könnycsepp elkészítésének 1. lépése
1
Epres könnycsepp elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
12 perc
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tésztához:
  • 500 g liszt
  • 25 g Budafoki élesztő
  • 5 g só
  • 50 g cukor
  • 50 g vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 240 g tej
  • Töltelékhez:
  • 500 g túró
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • Díszítéshez:
  • 1 csomag hideg vaníliás pudingpor
  • 250 g eper
  • Édes morzsához:
  • 30 g liszt
  • 20 g vaj
  • 10 g cukor