Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Focaccia

Focaccia
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Következő nap a hűtőből kivéve kb. két órát állni hagyjuk, amíg a tészta szobahőmérsékletű lesz. A tésztát ezután a sütőformához illő darabokra osztjuk, és belehelyezzük az olívaolajjal kikent formákba. Végül rátesszük a tésztára az olíva, szárított paradicsom és paprika feltétet. Megszórjuk oregánóval és különböző fűszerekkel, majd 230 °C-on 20 percig sütjük.
Elkészítés lépései: 
Focaccia elkészítésének 1. lépése
1
Focaccia elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
20 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 1 kg búzaliszt
  • 700 ml víz
  • 22 g só
  • ½ kocka Budafoki élesztő
  • 30 ml olívaolaj
  • Feltét
  • Olíva, szárított paradicsom, paprika, oregánó, rozmaring