Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Gluténmentes burgonyás pogácsa

Gluténmentes burgonyás pogácsa
A burgonyát héjában megfőzzük, majd összetörjük, hagyjuk kihűlni. Az élesztőt felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, hozzáadjuk a kihűlt burgonyát. Könnyű tésztát gyúrunk. 45 percig hagyjuk kelni, meleg helyen. Rizsliszt-tel megszórt lapon kb. másfél cm vastagra nyújtjuk. Tetejét bevagdossuk, majd kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük. Újra kelni hagyjuk kb. 10 percig. Tetejét megkenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben megsütjük.
Elkészülési idő: 
Előkészület 60 perc, sütés 20 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 200 g rizsliszt
  • 200 g Schar mix c lisztkeverék
  • 150 g burgonya főzve, áttörve
  • 125g margarin
  • 25 g zsír
  • 1 db budafoki élesztő
  • 1 kávéskanál cukor az élesztő felfuttatásához
  • 130 ml tej
  • 1+1 tojás a kenéshez