Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Gombás kuglóf

Gombás kuglóf
Töltelék: Összekeverjük a hozzávalókat és addig pihentetjük a hűtőben, amíg elkészítjük a tésztánkat. Tészta: A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és dagasszunk tésztát belőle, 10 percig pihentetjük. A tésztánkat téglalap alakura nyújtjuk (kb. fél centis vastagságura), lekenjük a töltelékkel és feltekerjük. Kivajazott kuglóf sütőformába helyezzük, majd 1 órát kelesztjük a kuglófunkat. A tetejét felvert egész tojással lekenjük és ízlés szerint zöldfűszerekkel díszítjük. Előmelegített sütőben süssük készre 220-230°C-on kb. 30-35 perc alatt.
Elkészítés lépései: 
Gombás kuglóf elkészítésének 1. lépése
1
Gombás kuglóf elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
30-35 perc
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 250 g liszt
  • Fél kocka Budafoki élesztő
  • 5 g só
  • 150 ml víz
  • 8 ml olívaolaj
  • 1 db nagy kuglóf sütőforma
  • Töltelék:
  • 1 db kis üveges konzerv gomba (150 g)
  • 1 db kis tejföl
  • Őrölt bors ízlés szerint
  • Só ízlés szerint
  • Piros paprika ízlés szerint