Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Húsvéti mustáros kalács

Húsvéti mustáros kalács
Videó: 
A töltelékbe szánt mustár és a sonka kivételével közepesen kemény tésztát készítünk, melyet legalább 30 percig érni hagyunk letakarva. Ezután a tésztát 60 g – os darabokra osztjuk és felgömbölyítve, letakarva pihentetjük 5 percig. Egyenként kinyújtjuk a tésztákat és csíkokra vágott sonkát és mustárt teszünk rá, feltekerjük és a két szálat összefonjuk. 45 percet kelesszük meleg helyen, egész tojással lekenjük, maggal díszíthetjük és 200 ˙C - on 15-18 perc alatt készre sütjük.
Elkészítés lépései: 
Húsvéti mustáros kalács elkészítésének 1. lépése
1. Közepesen kemény tészta készítése 2. A tésztát 60 g-os darabokra osztjuk, majd felgömbölyítve pihenni hagyjuk 3. A tésztát kinyújtjuk és megtöltjük sonkával, mustárral 4. A tésztát feltekerjük és a két szálat összefonjuk 5. 45 perc kelesztés után tojással lekenjük, maggal díszítjük majd készre sütjük
Elkészülési idő: 
Kb. 60 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 500 g finomliszt
  • 12 g só
  • 25 g Budafoki élesztő
  • 10 g cukor
  • 25 g füstölt mangalicazsír
  • 25 g vaj
  • 30 g Dijoni mustár a tésztába
  • 70 g Dijoni mustár a töltelékbe
  • 100 g fekete - erdei sonka
  • 200 g víz
  • 1 db tojás