Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Kapros túrókrémes croissant

Kapros túrókrémes croissant
A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a cukrot, a sót, egy tojást, a lágy margarint, a joghurtot és a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk. Közepesen lágy tésztát kapunk. Jól kidolgozzuk, majd meg szórjuk a tetejét lisztel, konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük. (kb. 30 perc) Ha megkelt a tészta, két cipót készítünk, kör alakúra, kb. fél cm vastagra kinyújtjuk. Elvágjuk 16 cikkre. Mindegyiket megtöltjük túrókrémmel. Túrókrém készítése: A túrót villával összetörjük,megsózzuk,borsozzuk,meg hintjük a kaporral,és és hozzáadjuk a 3 evőkanál mascarpone sajtkémet .Alaposan kikeverjük. Ezt a tölteléket a tészta szélesebb részére töltjük, és feltekerjük. A kiflik tetejét tojással megkenjük, megszórjuk szezámmaggal, és köménymaggal. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Elkészítés lépései: 
Kapros túrókrémes croissant elkészítésének 1. lépése
Ezt a tölteléket a tészta szélesebb részére töltjük, és feltekerjük. A kiflik tetejét tojással megkenjük, megszórjuk szezámmaggal, és köménymaggal.
Kapros túrókrémes croissant elkészítésének 2. lépése
Előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kapros túrókrémes croissant elkészítésének 3. lépése
Megsült a croissant szép pirosra.
Elkészülési idő: 
80
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg lágy margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 + 1 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 tk só
  • 1 dl joghurt
  • 3 dl tej
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 evőkanál aprított kapor
  • csipet só
  • csipet őrölt bors
  • 1 tk szezámmag
  • 1 tk köménymag
  • 3 ek mascarpone sajtkrém.