Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Karamellás kosár

Karamellás kosár
Minden összetevőt mérjünk egy edénybe és dagasszunk tésztát. Ha kész, lefóliázva tegyük hűtőbe 1-2 órára. Amíg a tészta a hűtőben pihen, főzzünk meg egy tasak karamellás pudingot, majd tegyük félre kihűlni. Vegyük elő a tésztánkat és osszuk kb. 70 grammos darabokra. A tésztadarabokat gömbölyítsük fel és tegyük félre letakarva 15 percre. Aztán nyújtsuk ki vékony kör alakúra és helyezzük közepes méretű kikent formákba. Kelesszük letakarva 50 percig. Sütés előtt a tészta alját nyomkodjuk le úgy, hogy a formák oldalán a megkelt tésztákat ne érintsük. Így szebb lesz a kosárformánk és több puding tölthető majd bele sütés után. Süssük készre kb. 20 perc alatt előmelegített 200 fokos sütőben. Ha kihűlt, a kis tésztakosárkákat töltsük meg a kihűlt pudinggal.
Elkészítés lépései: 
Karamellás kosár elkészítésének 1. lépése
1
Elkészülési idő: 
kb. 20 perc
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tésztához:
  • 500 g liszt
  • 200 g tej
  • 25 g Budafoki élesztő
  • 8 g só
  • 30 g cukor
  • 30 g vaj
  • 30 g margarin
  • 1 db tojás
  • 25 g frissen facsart narancslé
  • Töltelék:
  • 1 csomag karamellás puding