Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Karamellás nurti csiga

Karamellás nurti csiga
A margarint megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet, s meglangyosítjuk. Ebbe teszünk egy kanál cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a többi hozzávalót kimérjük, ha felfutott az élesztő az összes hozzávalót a kézi mixer dagasztó karja segítségével kidagasztjuk. Míg a tészta kel, elkészítjuk a tölteléket, ez kb bő fél óra. A cukrot megolvasztjuk, közben a 2 kanál lisztet és a vaníliás cukrot csomómentesre kavarjuk a tejjel, s megfőzzük. Ha a cukor teljesen megolvadt, ezt a krémet hozzáadjuk, s folyamatosan keverjük, nehogy csomós maradjon. Ha langyos, hozzáadjuk a vajat, s kihűlésig keverjük. Közben megkel a tészta, lisztezett nyújtólapon kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra. Ezután megkenjük a karamell krémmel, majd feltekerük, s kb 1,5 ujjnyira szeleteljük, s közepes lángon készre sütjük. A töltelék készítésénél vigyázzunk, mert mikor a főtt krémet hozzáöntjük az olvasztott cukorhoz, nagyon felhabzik és gőzöl, meg ne süssön bennünket. Ha a töltelék kicsit soknak bizonyul, ne kenjük rá az egészet, mert nagyon nehéz lesz feltekerni a tésztát.
Elkészülési idő: 
1,5 óra
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 30 dkg Nutri Free Mix per Pane gluténmentes liszt
  • 150 ml tej
  • ½ cs budafoki élesztő
  • 5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 3 ek cukor
  • csipet só
  • A töltelékhez: 30 dkg kristálycukor
  • 2 ek Barbara gluténmentes lisztkeverék főzéshez-sütéshez
  • 250 ml tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 7 dkg vaj