Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Karamellás puffancs

Karamellás puffancs
Főzzünk le egy adag hosszú kávét (nem erőset), majd hagyjuk kihűlni. Mérjük össze az összes összetevőt egy edénybe, dagasszuk ki alaposan a tésztát, majd pihentessük 20 percig letakarva. Osszuk fel 60 grammos darabokra és formázzuk gombócformára (gömbölyítsük). Letakarva ismét pihentessük 15 percig, majd ismételjük meg a formázást. A tésztadarabokat tegyük sütőpapíron sütőlemezre és letakarva kelesszük 50-60 percig (ez a kávé erősségétől függ). Ha jól megkelt, óvatos mozdulatokkal kenjük le a puffancsokat felvert tojással. 200°C-os sütőben süssük készre, kb. 15-18 perc alatt, amíg aranybarna lesz (sütőtől függ). Főzzünk karamellás pudingot, hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe. A kihűlt puffancsokat egyszerűen vágjuk ketté keresztben, és töltsük meg jó sok hideg pudinggal.
Elkészítés lépései: 
Karamellás puffancs elkészítésének 1. lépése
1
Elkészülési idő: 
15-18 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 500 g BL55 búzaliszt
  • 225 ml tej
  • 30 g Budafoki élesztő
  • 10 g só
  • 60 g cukor
  • 100 g vaj
  • 50 ml főzött kávé