Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Karintiai kuglóf

Karintiai kuglóf
Az összes hozzávalóból egy sima tésztát gyúrunk, majd 30 percig pihenni hagyjuk. Ezután a tésztát négyzet alakúra (kb. 30x30 cm) kinyújtjuk és megkenjünk olvasztott vajjal. Megszórjuk a fahéj-cukor keverékével és a rumos mazsolával. Végül feltekerjük a tésztát, majd vajjal kikent és kilisztezett formába tesszük. A középső rácson, 180°C-on, 40 perc alatt készre sütjük.
Elkészítés lépései: 
Karintiai kuglóf elkészítésének 1. lépése
1
Karintiai kuglóf elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
40 perc
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tészta:
  • 500 g búzaliszt
  • 220 ml tej
  • 1 kocka Budafoki élesztő
  • 80 g vaj
  • 80 g cukor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 csipet só
  • 1 csipet vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • Töltelék:
  • Fahéjas cukor, rumos mazsola (1 estére áztassuk a mazsolát rumba)