Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Kefíres lángos

Kefíres lángos
15 - 20 darabhoz: A tésztát dagasszuk be a sütés előtt minumum 3 órával, de akár előző nap is elkészíthetjük. 1. Langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. 2. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a kefírt és a sót. 3. A tésztát jól kidolgozzuk, majd nylonnal letakarva hűtőben kelesztjük. Három óra múlva vagy másnap: 4. A sütéshez egy mély teflonedénybe kb. 0,5 liter olajat öntünk és felhevítjük. 5. Olajos kézzel kb. 10-15 centis lángosokat szaggatunk és forró olajban először az egyik, majd a másik oldalát pirosra sütjük. 6. A lángosokat lecsepegtetjük, majd ízlés szerint tehetünk rá reszelt sajtot, fokhagymás tejfölt vagy ketchupot.
Elkészülési idő: 
3 óra kelesztés + 30 perc sütés
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: