Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Kelt gofri

Kelt gofri
A tészta hozzávalóit a porcukor kivételével jól dolgozzuk össze. Akkor jó, ha már elválik az edény falától. Hagyjuk kelni 45-60 percig. Adjuk hozzá a porcukrot és kézzel egyenletesen gyúrjuk át. Ezután hagyjuk újabb 15 percet kelni. Osszuk 16 egyenlő nagyságú darabra és formáljunk gombócokat. Melegítsük elő a gofrisütőt, vajazzuk vagy olajozzuk ki, ha szükséges. Óvatosan lapítsuk le a gombócokat, helyezzük őket egyenként a gofrisütő közepére és kb. 3-5 perc alatt süssük aranybarnára. Szósszal és különböző bogyós gyümölcsökkel díszíthetjük, ízesíthetjük. A legjobb, ha melegen tálaljuk, de az édes finomság még másnap is nagyon jóízű.
Elkészítés lépései: 
Kelt gofri elkészítésének 1. lépése
1
Kelt gofri elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
Sütési idő: 3 - 5 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 500 g liszt
  • ½ kocka Budafoki élesztő
  • 150 ml tej
  • 175 g vaj
  • 50 g vaníliás cukor
  • 3 tojás (M-es méretű)
  • 1 csipetnyi só
  • 100 g porcukor