Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Kelt nyuszik

Kelt nyuszik
A vajat, a tejfölt és a vizet egy kis lábaskában összemelegítjük, de nem főzzük. Langyosan belekeverjük a többi hozzávalóval együtt a dagasztógépbe, hozzáadjuk a lisztet. Az élesztőt simán belemorzsoljuk. Egyszerű dagasztóprogramon  lágy tésztát dagasztunk. Kivesszük, duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk és 16 egyenlő részre osztjuk. Ovális bucikat gömbölyítünk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és konyhai, vagy bármilyen ollóval kis füleket vágunk. Szemeket csokicseppből, vagy borsóból, vagy borsból csinálhatunk. Tojással lekenjük és még pihentetjük kicsit, amíg a sütő felmelegszik. Forró sütőben aranybarnára sütjük. Jó étvágyat hozzá!
Elkészülési idő: 
1,5 óra
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 40 dkg liszt
  • 1 tk cukor
  • 2,5 dkg Budafok élesztő
  • 2 tk só
  • 20 dkg tejföl
  • 60 ml víz
  • 4 dkg vaj/margarin
  • 1 tojás