Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Kelt palacsinta

Kelt palacsinta
A hozzávalókat összekeverjük, és kb. egy órát kelni hagyjuk. Ezután egy kis serpenyőt alaposan felhevítünk és kiolajozunk. Tetszés szerinti tésztamennyiséget beleöntünk és oldalanként 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük. A meleg palacsintákat halomba rakjuk és porcukorral, lekvárral, mézzel vagy juharsziruppal tálaljuk.
Elkészítés lépései: 
Kelt palacsinta elkészítésének 1. lépése
1
Elkészülési idő: 
20-30 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tészta tíz darabhoz:
  • 240 g liszt
  • ½ kocka Budafoki élesztő
  • 30 g cukor
  • 1 tk só
  • 60 ml víz
  • 3 tojás
  • reszelt szerecsendió