Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Kelt sonkás-sajtos derelye

Kelt sonkás-sajtos derelye
A tészta minden hozzávalóját összekeverjük és lefedve kb. egy órát pihentetjük. A tésztát olívaolajjal egyenletesen megnedvesítjük, majd négyszög alakúra nyújtjuk. A tésztát egy éles késsel kicsi négyszögekre vágjuk, amikre ráhelyezzük a sonka-sajt tölteléket. Végül félbehajtuk a tésztákat és a széleket alaposan egymáshoz nyomjuk. A sonkás-sajtos derelyéket egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejüket egy éles késsel bekarcoljuk és megkenjük a tojás-tej keverékkel. Végül 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Legjobb még melegen elfogyasztani!
Elkészítés lépései: 
Kelt sonkás-sajtos derelye elkészítésének 1. lépése
1
Elkészülési idő: 
20-25 perc
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • ½ kocka Budafoki élesztő
  • 240 ml tej
  • 440 g liszt
  • 13 g cukor
  • 30 ml olívaolaj
  • 5 g só
  • megkenéshez 1 tojás elkeverve tejjel
  • Töltelék:
  • 250 g reszelt sajt vagy mozzarella
  • 200 g sonka