Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Kétszersült ciabatta

Kétszersült ciabatta
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Következő nap kb. két órát állni hagyjuk, amíg a tészta szobahőmérsékletű lesz. Ekkor hozzádolgozzuk az olívát. A tésztát négyszög alakúra formázzuk, és kb. 5 hosszúkás darabra vágjuk. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 230 °C-on kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd átlósan vágjuk ketté. Kenjük meg pestóval és helyezzük rá prosciuttót (sonkát), mozzarellát, (friss vagy szárított) paradicsomot, olívát. Ezután ismét süssük meg 250°C-on kb. 7-10 percig. Tálalás előtt még szórjuk meg friss fűszerekkel.
Elkészítés lépései: 
Kétszersült ciabatta elkészítésének 1. lépése
1
Kétszersült ciabatta elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
20 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tészta
  • 1 kg búzaliszt
  • 700 ml víz
  • 22 g só
  • ½ kocka Budafoki élesztő
  • 30 ml olívaolaj
  • olíva (magozott)
  • Feltét
  • prosciutto (sonka), mozzarella, paradicsom (friss vagy szárított), olíva, friss fűszerek, pesto