Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Kókuszos csiga

Kókuszos csiga
Videó: 
A tésztához minden hozzávalót összekeverünk egy tálba, jól átgyúrjuk, majd kb. 30 percig kelni hagyjuk. A köztes időben a kókuszmasszához a tojásfehérjét és a cukrot habosra verjük. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket, cukrot és a mézet, még egyszer felverjük és óvatosan hozzákeverjük a lisztet. Az egészet jól összekeverjük, amíg egy kenhető, de mégis kemény masszát kapunk. A tésztát téglalapalakúra nyújtjuk, megkenjük a kókuszmasszával és hosszában feltekerjük. Végül 2 centiméter vastag csigákra vágjuk és sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük őket. A csigák alsó részén egy kis késsel egy lyukat szúrunk azért, hogy a hurkapálcika jobban belepasszoljon. 180 °C-os sütőben kb. 30 percig sütjük.
Elkészítés lépései: 
Kókuszos csiga elkészítésének 1. lépése
1
Kókuszos csiga elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
30 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tészta:
  • 500 g liszt
  • 250 g tej
  • 1 kocka Budafoki élesztő
  • 60 g vaj
  • 60 g cukor
  • 30 g tojássárgája
  • 8 g só
  • 1 vaníliarúd belseje
  • reszelt citromhéj
  • A töltelékhez:
  • 360 g tojásfehérje
  • 400 g cukor
  • 400 g kókuszreszelék
  • 350 g cukor
  • 50 g méz
  • 30 g liszt