Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kombe -töltött kenyér

Preparation mode:

50dkg liszt, 1 dl tej, 2.5 élesztő, 1.kk. cukor, 1.k.k.só, 1 db lilahagyma, 2 szál újhagyma, 3 dl tejföl, 5 dkg füstölt kolbász, 2 db virsli, 3 szelet tarja, 2-3 szelet húsos szalonna, 5 dkg felkockázott trappista sajt, 5 dkg füstölt sajt tetejére, étolaj 1 dl a kenéshez, 3 e.k. vaj a kenéshez, 1 tojás

Az élesztőt felfuttatjuk a lisztet hozzá adjuk,meleg helyen kelesztjük.Ha nem elég rugalmas a tészta kevés tejfölt dolgozunk bele.1órát kelesztjük a töltelék hozzávalóit felkockázva tejföllel elkeverjük.Ha megkelt a tészta sózzuk,majd 3 egyforma gömbre osztjuk.Az elsőt kinyújtjuk téglaalap alakúra kb.30*20cm méretűre.A vajat felolvasztva elkeverjük az étolajjal és a tésztára kenünk belőle.Erre helyezzük a második kinyújtott tésztát.Ráöntjük a tölteléket,elsimìtjuk.Erre jön a harmadik tészta amit szintén megkenünk.A tészta oldalait behajtjuk óvatosan majd kivajazott tepsibe tesszük megfordítva. 1 órát kelesztjük.A tetejét tojással megkenjük keresztbe hosszába és átlósan bevágjuk.180 fokon sütjük ha nagyon barnul lefóliázzuk.30 percnél a reszelt sajttal sütjük aranybarnára.Felkockázva tálaljuk.

Elkészítés lépései:

Kombe -töltött kenyér elkészítésének 1. lépése
A tésztát megtöltjük széleit behajtjuk.