Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Krumplis lángos gluténmentesen

Krumplis lángos gluténmentesen
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, összegyúrjuk a burgonyával, majd az összes többi hozzávalóval. Egynemű, ragadásmentes tésztát kapunk. Ezután kb 10 dkg-os gombócokat formázunk belőle, majd letakarva bő fél órát kelesztük. Ha megkelt, a gombócokat kör alakúvá lapítjuk, majd forró olajban kisütjük. Ízlés szerint fokhagymázzuk, tejfölt kenhetünk rá, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Elkészülési idő: 
1,5
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 50 dkg Nutri Free Mix per Pane kenyérpor
  • 35 dkg főtt, áttört burgonya
  • 1 tojás
  • 160 gr tejföl
  • 0,5 dl tej
  • 4 dkg budafoki élesztő
  • 1 kk cukor
  • 1 tk só