Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Krumplis pogácsa

Krumplis pogácsa
Megfőzzük a krumplit, melegen áttörjük és kihűtjük. Az élesztőt a tejjel, 2 ek. liszttel, cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a kihűlt krumplival. Megsózzuk, hozzáadjuk a tojást, a kovászt és nagyon alaposan kidolgozzuk. Letakarva pihentetjük 1 órát. Közben felolvasztjuk a Rámát. (ne legyen meleg amikor használjuk) Kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra és megkenjük Rámával. Lazán összehajtjuk, és megint pihentetjük, de csak 1/2 órát. Megint nyújtjuk és megkenjük. Legalább háromszor kell hajtogatni és pihentetni. Az utolsó hajtogatás után kb. 1,5-2 cm re nyújtjuk, bevagdossuk, nagyobb kiszúróval szaggatjuk. Megkenjük tojással, és tepsin pihentetjük még 10 percet. Meleg sütőben kb.15 perc alatt aranysárgára sütjük.(ebből az adagból nagyjából 80 db lesz, de garantált a siker)
Elkészülési idő: 
1, 5 óra
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 1 kg liszt
  • kb 1 kg krumpli
  • 15 dkg Ráma
  • 1-2 ek. só
  • 2 tojás (1 a kenéshez)
  • 5 dkg budafoki élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 tk cukor