Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Kürtős kalács házilag

Kürtős kalács házilag
A kész tésztát 35 percig pihentetjük, majd 18 dkg-os darabokra osztjuk (kb. 20 darab). Ezeket a darabokat 80 cm hosszúra nyújtjuk és 5 percet pihentetjük. Ezután olajozzuk, cukorban alaposan megforgatjuk majd felcsavarjuk a sütőfára. A hengeres sütőfát nyújtófaként használva kilapítjuk a rátekert tésztát és kelesztjük 50 percig, majd ezután megsütjük. Ezzel a receptúrával 20 darab kürtőskalács készíthető. Sok sikert és jó étvágyat!
Elkészülési idő: 
3 óra
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 2 kg liszt
  • 1 l tej
  • 25 g BUDAFOK élesztő
  • 30 g só
  • 20 g cukor
  • 3 egész tojás
  • 300 g margarin
  • 1 tk citromlé