Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Leveles tészta

Leveles tészta
A tésztát az összetevőkből jól kidagasztjuk, majd 1 ujjnyi vastagságra kinyújtjuk. A lelapított margarint vagy vajat egy egyszerű hajtással behajtogatjuk a tésztába, majd 10 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk 1 ujjnyi vastagságra, és egy összetett (4 rétegű) hajtást csinálunk. Ezt a hajtást még egyszer-egyszer megismételjük, ezután a kész tésztát kettéosztjuk.
Elkészülési idő: 
10 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 500 g liszt
  • 10 g Budafoki élesztő
  • 10 g só
  • 10 g cukor
  • 25 g vaj
  • 250 g margarin/vaj (hajtogatáshoz)
  • 1 kiskanál ecet