Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Lyoni csörögefánk

Lyoni csörögefánk
A porcukor kivételével minden anyagot kimérünk egy tálba és langyos vízzel szép, sima, lágy tésztát készítünk. Ezután a tésztát meleg helyen, letakarva pihentetjük legalább 40 percig. A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk kb. 60 cm * 40 cm-re és tetszőleges darabokra vágjuk. Ismét pihentetjük letakarva kb. 30 percig, eközben pedig előkészítjük az olajat a serpenyőben. Ezután 180 °C-os olajban a tésztát megfordítva 3-5 percet sütjük, amíg aranybarna lesz. Végezetül, még forrón szórjuk meg vaníliás porcukorral.
Elkészítés lépései: 
Lyoni csörögefánk  elkészítésének 1. lépése
1
Elkészülési idő: 
1 óra 30 perc
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 500 g finomliszt
  • 5 db tojás
  • 3 g só
  • 25 g cukor
  • 25 g friss Budafoki élesztő
  • 100 g víz
  • 25 g tej
  • 150 g vaj
  • 1 db citrom héja
  • porcukor szóráshoz