Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Magos csigák

Magos csigák
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk majd a kimért liszthez sóhoz és olajhoz adjuk.Tésztát dagasztunk és kelesztés nélkül mindjárt kinyújtjuk kb. 1 cm vékonyra.A margarint kikeverjük a tojássárgájával sóval majd a tésztára kenjük megszórjuk reszelt sajttal.Két oldaláról feltekerjük a közepéig és itt kettévágjuk.Szeleteljük majd zsírozott lisztezett tepsibe rakjuk egymás mellé nem túl szorosan.Lekenjük tojásfehérjével megszórjuk a magokkal és 200 fokon sütjük amíg piros nem lesz.
Elkészítés lépései: 
Magos csigák elkészítésének 1. lépése
Kimérjük a hozzávalókat.
Magos csigák elkészítésének 2. lépése
Bedagasztjuk a tésztát és kikeverjük margarint.
Magos csigák elkészítésének 3. lépése
Kinyújtjuk megkenjük a margarinos masszával és reszelünk rá sajtot.
Magos csigák elkészítésének 4. lépése
Feltekerjük.
Magos csigák elkészítésének 5. lépése
2 cm-es darabokra vágjuk.
Magos csigák elkészítésének 6. lépése
Sütőlapra helyezzük lekenjük tojásfehérjével majd megszórjuk különféle magokkal.
Magos csigák elkészítésének 7. lépése
Sütés után kosárba helyezzük és már tálalhatjuk is.Jó étvágyat
Elkészülési idő: 
1 óra
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 80 dkg liszt
  • 4 mokkáskanál só
  • 1 kocka budafoki élesztő
  • 0,5 l tej
  • 1 dl étolaj
  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • olajos magvak (tökmag, szezámmag, napraforgómagi)