Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Mákos-narancslekváros csigák

Mákos-narancslekváros csigák
1. a por alakú anyagokat jól elkeverjük egy tálban 2. a tejben oldjuk el az élesztőt, majd adjuk hozzá az a tálban lévő összetevőkhöz a teljesen hideg vízzel, a tojással és a 20 g vajjal együtt 3. legalább 10 percig dagasszuk a tésztát, amíg homogén, sima nem lesz 4. letakarva tegyük hűtőbe félórára 5. amíg a tészta hűl, 150 g vajat és 50 g lisztet gyúrjunk össze egy masszává, majd lapítsuk el egyenletesen és alakítsuk négyzet formára 6. vegyük elő a tésztát, nyújtsuk el kb. 1 cm vastagságúra és csomagoljuk bele a lisztes vaj darabunkat 7. nyújtsuk el és hajtogassuk össze „boríték-szerűen”, hogy leveles szerkezete legyen ismét pihentessük hűtőben egy félórát 8. ezután nyújtsuk ki fél centi vastagra, vizes kézzel vagy ecsettel nedvesítsük be a tészta felületét és egyenletesen kenjük meg narancslekvárral és szórjuk rá a cukros mákot 9. tekerjük fel a tésztát és vágjuk szeletekre a tekercset 10. a csigákat sütőpapíron, tepsiben kelesszük egy órát 11. tetejét kenjük le felvert tojással sütés előtt 12. süssük készre 200° C-os sütőben, kb. 15 – 20 perc alatt
Elkészülési idő: 
2 óra
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 500 g BL-55 liszt
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl víz
  • 20 g Budafok élesztő
  • 10 g só
  • 20 g vaj
  • 30 g cukor
  • 1 db tojás
  • darált mák
  • porcukor
  • narancslekvár
  • 200 g "hajtogató vaj" (Vaj+liszt keveréke a leveles tészta hajtogatásához)