Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Mázas meggyes kalács

Mázas meggyes kalács
Felfutattam az élesztőt a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát. Kelesztőtálban hagytam duplájára kelni, ez kb. 1 óra volt. Addig elkészítettem a meggyes tölteléket A meggylevét felforraltam, majd a pudingporral besűrítettem.Cukorral ízesítettem. Végül beleforgattam a meggyszemeket. Hagytam kihűlni. A megkelt tésztát kiborítottam, ellapogattam, majd egy 28 cm átmérőjű kivajazott formába nyomkodtam. Hagytam ismét duplájára kelni, majd egy kanál belisztezett nyelével belenyomkodtam a vájatokat. Kiraktam a meggyel. Lekentem a tésztát egy felvert tojással, majd 180 fokon sütöttem kb. 30-35 percig. Félidőben letakartam egy fóliával a tetejét. Miután kisült, a maradék meggyel kitöltöttem a vájatokat, rácson hagytam kihűlni.10 dkg porcukrot annyi citromlével elkevertem, amitől kissé folyékony lett, majd a tészta tetejére csorgattam.
Elkészülési idő: 
kb.150perc
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 45dkg liszt
  • 1dl tej
  • 6dkg cukor
  • 1mk.só
  • 2 tojás
  • 5dkg vaj
  • 2dkg élesztő
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 2 ek cukor
  • 2ek.vaniliás pudingpor
  • 10dkg porcukor
  • pici citromlé