Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Mediterrán keksz

Mediterrán keksz
A lisztet egy tálba öntjük és a közepén egy mélyedést alakítunk ki. A friss élesztőt összetörjük és beletesszük a mélyedésbe. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet és tésztává dolgozzuk össze. Liszttel megszórt, meleg helyen, letakarva 40 percig kelni hagyjuk. Ezután 3 evőkanál olívaolajat és a sót a tésztához gyúrunk, amíg nyújtható nem lesz. Ismét liszttel megszórt, meleg helyre tesszük letakarva, és 40 percig kelni hagyjuk. Még egyszer átgyúrjuk a tésztát, két részre osztjuk, majd a két darabot gömbölyítjük és vékony lepénnyé formájuk. Egy késsel háromszögeket vágunk ki a tésztából. A háromszöget a maradék olajjal megkenjük és egy sütőpapírral bélelet tepsibe helyezzük és 20 percig kelni hagyjuk. Előmelegített sütőben 200 °C kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. 3 perccel azelőtt, hogy elkészülne a ropogós kekszet megkenjünk pestóval, majd készre sütjük.
Elkészítés lépései: 
Mediterrán keksz elkészítésének 1. lépése
1
Elkészülési idő: 
10 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tészta:
  • 500 g búzaliszt (BL-51-es típusú)
  • 1 kocka Budafoki élesztő
  • 250 ml víz (langyos)
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • pesto
  • továbbá liszt a szóráshoz