Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Mini sós kalács

Mini sós kalács
Videó: 
Mérjük ki a vizet, majd vegyük ketté. Az egyik felében keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. Jól dagasszuk ki a tésztát és hagyjuk állni fél órát letakarva. Ezután osszuk a tésztát 5 dkg-os darabokra és gömbölyítsük fel a darabkákat, majd letakarva pihentessük még 15 percet. A kis darabokat sodorjuk hosszúkásra, majd fonjunk kis fonatokat a képek alapján. Ezt követően sütőpapíron kelesszük kb. 45 percig letakarva. Sütés előtt ecsettel kenjük le a felületet egy kevés olvasztott, langyos vajjal, szórjuk meg a tetejét dekorsóval, végül pedig előmelegített sütőben süssük 180 C-on kb. 15 percig.
Elkészítés lépései: 
Mini sós kalács elkészítésének 1. lépése
1
Mini sós kalács elkészítésének 2. lépése
2
Mini sós kalács elkészítésének 3. lépése
3
Mini sós kalács elkészítésének 4. lépése
4
Mini sós kalács elkészítésének 5. lépése
5
Elkészülési idő: 
15 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: