Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Naan

Naan
Az élesztőt és a cukrot futtassuk fel a langyos tejben. A lisztet öntsük egy tálba, képezzünk a közepébe egy mélyedést és öntsük bele az élesztős tejet. Egy kevés liszttel fedjük be és meleg helyen 10 percig hagyjuk állni. Ezután adjuk hozzá a joghurtot, sót és sütőport, és a robotgép dagasztókarjával dagasszuk bő 5 percig. Takarjuk le a tálat egy konyharuhával és meleg helyen kb. 1 óráig hagyjuk kelni. A kelesztés után osszuk kb. 6 egyenlő darabra és formáljunk gombócokat. A gombócokat kézzel húzzuk kis lángos formájúra, a széle legyen kicsit vastagabb. Egy teflonnal bevont serpenyőt jól melegítsünk fel, és tegyük bele egyenként a naanokat. Kis idő múlva, amint púposodni kezd, fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is.
Elkészítés lépései: 
Naan elkészítésének 1. lépése
1
Naan elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
1 óra 30 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: