Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Olívás ciabatta

Olívás ciabatta
Videó: 
Az összes hozzávalót -az olívabogyó nélkül- összemérjük és jó alaposan kidagasztjuk a tésztát. Ha kész, hozzáadjuk a kimagozott olívabogyókat és gyengéd mozdulatokkal beledagasztjuk a tésztánkba. Ha megvan, letakarva hűtőbe tesszük éjszakára. Másnap elővesszük és várunk 1 órát, hogy kicsit átmelegedjen. Ezután óvatos mozdulatokkal négyszög alakúra széthúzzuk és 4-5 hosszúkás darabra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és letakarva kelesztjük legalább félórát. Előmelegített sütőben 230° C-on 20-25 percig sütjük.
Elkészítés lépései: 
Olívás ciabatta elkészítésének 1. lépése
1
Olívás ciabatta elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
20-25 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 1 kg búzaliszt
  • 700 ml víz
  • 22 g só
  • ½ kocka Budafoki élesztő
  • 30 ml olívaolaj
  • Olíva (magozott)