Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Paradicsomos-fetás kenyérke

Paradicsomos-fetás kenyérke
A kovászt előző nap elkészítjük: az összetevőket összedagasztjuk majd zárható fedett tálban, szobahőmérsékleten pihenni hagyjuk egy éjszakára. A paradicsomon és a feta sajton kívül az összetevőkből tésztát készítünk. Mikor készre gyúrtuk a tésztát, hozzáadjuk a paradicsomot és a fetasajtot, majd 1 órát pihentetjük. A tésztát ezután körülbelül 250-350 grammos darabokra bontjuk, és megpróbáljuk őket négyzet alakura formálni. Egy-egy tésztának az egymással szemben lévő sarkait egymásra hajtogatjuk mind a két oldalon, így „túróstáska formát” kapunk. A formázott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A „túróstáska forma” helyett cipót is formálhatunk a tésztából. A cipónak az 1/3-at részét lenyomjuk és „nyelv” formára kinyújtjuk. Megkenjük a külső oldalát olívaolajjal, majd ráhajtjuk a nyelvet a cipóra. Körülbelül 1 óra hosszáig kelesztjük. 230 °C-os sütőben 18-20 perc alatt megsütjük.
Elkészítés lépései: 
Paradicsomos-fetás kenyérke elkészítésének 1. lépése
1
Paradicsomos-fetás kenyérke elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
18-20 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tésztához:
  • 350 g liszt
  • 10 g Budafoki élesztő
  • 10 g só
  • 50 g fetasajt
  • 100 g (üveges) aszalt paradicsom
  • 200 g víz
  • Kovászhoz:
  • 150 g liszt
  • 150 g víz
  • csipetnyi Budafoki élesztő