Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Pékek rántottája

Pékek rántottája
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és dagasszunk tésztát belőle. Kelesszük, amíg a duplájára nem nő (kb. 1 óra). Majd a megkelt tésztát egyenlő részekre osztjuk (formától függően kb. 60-80 grammos darabokra), gombócokat formálunk belőlük és 10 percig pihentetjük. A formákat kivajazzuk és a gombócokat kör alakúra nyújtjuk (kb. fél centis vastagságúra), majd kibéleljük velük a formákat. Villával megszurkáljuk a tészta alját. Kelesszük kb. 30-40 percig. A töltelék összetevőiből rántotta-alapanyagot készítünk, és a már megkelt tésztáinkba beletöltjük a nyers rántottánkat. Előmelegített sütőben Süssük készre 220-230 fokon kb. 10-12 perc alatt.
Elkészítés lépései: 
Pékek rántottája elkészítésének 1. lépése
1
Elkészülési idő: 
10-12 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • Tészta:
  • 250 g liszt
  • fél kocka Budafoki élesztő
  • 5 g só
  • 8 ml olívaolaj
  • kb. 8-10 cm-es átmérőjű sütőformák (7-8 db)
  • Töltelék:
  • 4-5 egész tojás
  • ízlés szerint ízesítjük: só, bors, zöldhagyma, bacon