Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Pizzás csiga

Pizzás csiga
A lisztet átszitáljuk a sóval. A tejet meglangyosítjuk az édesítőszerrel, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha feljött, hozzáadjuk a liszthez az olajjal és a vízzel együtt. Jól kidolgozzuk, rugalmas, de nem kemény tésztává. 45 percig kelesztjük meleg helyen, letakarva. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk, 1,5 cm vastagra. A tésztát megkenjük a szósszal, rászórjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, majd a reszelt sajtot és feltekerjük, 3 cm széles csigákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, kis helyet hagyva köztük, majd 10 percig pihentetjük. Felvert tojással lekenjük és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Elkészülési idő: 
80 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 1 kávéskanál só
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 dl víz
  • 1,5 dl tej
  • 3 db édesítőszer (tabletta)
  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 3 ek pizzaszósz
  • 15 dkg gépsonka
  • 15 dkg sajt (reszelt)