Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Répás-céklás-sajtos kalács

Répás-céklás-sajtos kalács
Videó: 
A tésztát jól kidagasztjuk, majd a végén hozzáadjuk a reszelt zöldségeket és lassan beledolgozzuk a tésztába. Ezután letakarva hagyjuk állni fél órát. Fél óra elteltével osszuk a tésztát 4 egyenlő részre, majd ezeket a tésztadarabokat osszuk tovább szintén 4-4 egyenlő részre. A kis darabokat sodorjuk hosszúkásra, majd lapítsuk ki. Minden kilapított kis tésztába helyezzünk egy-egy sodort sajtdarabot és hajtogassuk rá a tésztát, hogy elfedje a sajtot. Egy kalácshoz használjunk 4 sajttal töltött, felsodort tésztadarabot és fonjunk kalácsot. Az elkészült kalácsot helyezzük egy kikent formába, majd kelesszük letakarva 1 órát. Sütés előtt ecsettel kenjük le a felületet vízzel, végül előmelegített sütőben süssük 220 C-on 25-30 percig.
Elkészítés lépései: 
Répás-céklás-sajtos kalács elkészítésének 1. lépése
1
Répás-céklás-sajtos kalács elkészítésének 2. lépése
2
Répás-céklás-sajtos kalács elkészítésének 3. lépése
3
Répás-céklás-sajtos kalács elkészítésének 4. lépése
4
Répás-céklás-sajtos kalács elkészítésének 5. lépése
5
Répás-céklás-sajtos kalács elkészítésének 6. lépése
6
Répás-céklás-sajtos kalács elkészítésének 7. lépése
7
Répás-céklás-sajtos kalács elkészítésének 8. lépése
8
Elkészülési idő: 
25-30 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 1000g liszt
  • 5,5 dl víz
  • 50g élesztő
  • 25g só
  • 30g cukor
  • 100 g vaj
  • 2 répa lereszelve
  • 1/2 cékla lereszelve
  • 4 csomag ostoros sajt (puha sajtfonat)