Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Sajtos-fokhagymás bukták

Sajtos-fokhagymás bukták
Az olajon kívül minden összetevőt mérjünk egy edénybe és állítsuk össze a masszát. Ha a liszt minden vizet felvett, adjuk hozzá kis adagokban az olívaolaját, és alaposan dagasszuk ki a tésztánkat. Ha kész, lefóliázva tegyük félre 1 órára. Ezután vegyük elő a tésztát és osszuk kb. 80 grammos darabokra. A tésztadarabokat gömbölyítsük fel és tegyük félre letakarva 15 percre. Aztán nyújtsuk ki téglalapalakúra úgy, hogy a vastagsága kb. fél centi legyen. Helyezzük és csomagoljuk bele a tésztákba a kb. 1 x 1 x 5 cm-es csíkokra felszeletelt sajtdarabokat. Helyezzük a kis buktaformákat tepsibe egymás mellé, 1 cm távolságra. Kelesszük letakarva 50 percig, majd előmelegített sütőben süssük készre 230 fokon 25 perc alatt. Sütés után a forró buktákat kenjük le a fokhagymás olívaolajjal, majd őröljünk rá enyhén őrölt, nagy szemű sódarabkákat. Kihűlve fogyasszuk!
Elkészítés lépései: 
Sajtos-fokhagymás bukták elkészítésének 1. lépése
1
Elkészülési idő: 
Sütési idő: 25 perc
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tésztához:
  • 500 g liszt
  • 270 g víz
  • 20 g Budafoki élesztő
  • 10 g só
  • 40 g olívaolaj
  • Töltelék:
  • Füstölt sajt
  • Felületre:
  • 2 gerezd fokhagymát reszeljünk le és féldeci olívaolajjal alaposan keverjük el