Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Sajtos-pestós kenyérrudacskák

Sajtos-pestós kenyérrudacskák
A tészta hozzávalóit összekeverjük, egy egynemű tésztát gyúrunk, majd lefedve kb. 30 percig kelni hagyjuk. A tésztát négyzet alakúra nyújtjuk, az egyik felét megkenjük pestóval és megszórjuk mozzarellával. Ezután összehajtjuk és egy éles késsel csíkokra vágjuk. A csíkokat spirál alakban megcsavarjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 200°C-on kb. 15-17 percig sütjük. Tálalás előtt a sajtos-pestós kenyérrudacskákat megkenjük olvasztott vajjal. A legjobb még melegen tálalni és fogyasztani!
Elkészítés lépései: 
Sajtos-pestós kenyérrudacskák elkészítésének 1. lépése
1
Sajtos-pestós kenyérrudacskák elkészítésének 2. lépése
2
Elkészülési idő: 
16-17 perc
Bonyolultság: 
Haladó
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tésztához
  • 220 g víz
  • 30 g cukor
  • ½ kocka Budafoki élesztő
  • 130 ml olívaolaj
  • 350 g liszt
  • 8 g só
  • Töltelékhez
  • 60 g pesto (Genovese vagy Pesto Rosso)
  • Megkenéshez
  • 65 g olvasztott vaj