Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Sonkás-sajtkrémes töltött párnák

Sonkás-sajtkrémes töltött párnák
Töltelék: Összekeverjük a hozzávalókat, és hűtőben pihentetjük, amíg elkészítjük a tésztánkat. Tészta: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és tésztát dagasztunk belőle. Kelesszük, amíg a duplájára nem nő (kb. 1 óra). Majd a megkelt tésztát egyenlő részekre osztjuk (formától függően kb. 60-80 grammos darabokra), gombócokat formálunk belőlük és 10 percig pihentetjük. 1. forma: A gombócokat kör alakúra nyújtjuk (kb. fél centis vastagságúra), majd a közepét benyomkodjuk, oda töltjük a tölteléket. A tészta széleit egy kés tompa felével 4 oldalt bemélyesztjük. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük és 20percig kelesztjük őket. 2. forma: A gombócokat kör alakura nyújtjuk (kb. fél centis vastagságura), az egyik oldalán kör alakú formával kiszaggatjuk, hogy legyen egy kis „ablak”. A másik oldalra helyezzük a tölteléket és a kilyukasztott oldalt ráhajtjuk s töltelékesre. Így félköralakú lesz, a széleit kicsit benyomkodjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük és 20 percig kelesztjük őket. A tésztás részeket felvert egész tojással lekenjük. Előmelegített sütőben készre sütjük 220-230 fokon kb. 10-12 perc alatt.
Elkészítés lépései: 
Sonkás-sajtkrémes töltött párnák elkészítésének 1. lépése
1
Elkészülési idő: 
10-12 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • Tészta:
  • 250 g liszt
  • fél kocka Budafoki élesztő
  • 5 g só
  • 150 ml víz
  • 8 ml olíva olaj
  • Töltelék:
  • snidlinges sajtkrém (150 g)
  • 1 db tojás
  • 1 csipet fehérbors
  • sonka - ízlés szerint (kb. 50 g)